У Запоріжжі розпочали 30-годинну заливку бетону для «підземної» школи (ФОТО)

У Запоріжжі триває будівництво підземних шкіл. Н разі на одній з них розпочався найскладніший етап — заливка бетону.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Запорізьку ОВА.

Основна складність процесу — безперервна заливка протягом 30-ти годин. Перед будівельниками стоїть завдання залити 1300 кубічних метрів бетону. Роботи виконуються і вдень, і вночі, що ускладнюється в умовах дії комендантської години.

Роботи стартували два місяці тому. Провели гідроізоляцію, підбетонну підготовку. На даному етапі заливаємо бетон. Цей процес – безперервний. Працюють два насоси, два бетоннозмішувальних вузла і команда висококласних фахівців. Роботи тривають вдень та вночі, – пояснив виконроб Борис Миколайович.

Нагадаємо, що проєкт на 116 мільйонів гривень реалізується за рахунок державної субвенції й співфінансування з обласного та міського бюджетів. Навчальний простір буде розрахований на 1000 людей – школярів і освітян – у дві зміни. Навчатися в цій школі буде Січовий колегіум.

Проєктом передбачено 20 класів, їдальня, технологічні приміщення. Це повноцінне автономне укриття. Ми зробимо його привабливим для учнів. Це не будуть просто бетонні стіни і парти. Це буде освітній простір під землею, куди діти захочуть йти, — розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Нагадаємо, що школу хочуть побудувати до кінця осені 2024 року. Більше про проєкт можна прочитати у попередньому матеріалі Акцента.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top