Від початку доби 85 боїв, росіяни штурмують на декількох напрямках, — Генштаб

Від початку доби 6 серпня на фронті відбулося 85 бойових зіткнень. Російські загарбники продовжують штурмувати позиції ЗСУ на декількох напрямках.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Ворожі обстріли
Від цинічних обстрілів із території РФ й далі потерпають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей.
Від вогню артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Порозок, Бобилівка, Катеринівка, Студенок, Бачівськ, Біла Береза, Мезенівка, Волфине, Іскриківщина, Басівка, Миропілля, Карповичі, Грем’яч та Бучки. До того ж росіяни завдали авіаудару по Писарівці.
Водночас під постійним бомбардуванням ворожої авіації перебуває й Харківська область. З початку доби, з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно, противник завдав два авіаудари із використанням трьох КАБів. Цілив у райони населених пунктів Вовчанськ та Глибоке. Також росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М» по Харківу.
Ситуація на напрямках
На Харківському напрямку здійснили дві атаки поблизу Липців та Вовчанська, де досі триває один бій.
На Куп’янському напрямку відбулося три боєзіткнення. Ворог наступав у бік Синьківки та Колесниківки. Наразі, одна атака продовжується. Також окупанти вдарили 18 НАРами у район Петропавлівки.
На Лиманському напрямку загарбницька армія 15 разів штурмувала позиції наших захисників біля Макіївки, Торського, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. Дванадцять боїв завершено, три — тривають.
Також росіяни бомбардували трьома КАБами території неподалік Борової.
На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося 16 боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Івано-Дар’ївки. Наразі точаться три бої біля Білогорівки та Переїзного.
На Краматорському напрямку противник здійснив п’ять штурмових дій неподалік Часового Яру та Іванівського. Сили оборони відбили чотири атаки, ще одна — продовжується.
На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 13 — наступали біля Нью-Йорка, Торецька та Північного. Десять боїв завершено, ще три — тривають.
Крім того, загарбники завдали 20 авіаударів, скинувши 26 КАБів, по Клебан-Бику, Катеринівці та Торецьку.
На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Олександрівка, Калинове, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка. Сили оборони стримують натиск військ РФ та відбили 14 атак, вісім боєзіткнень — продовжуються. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються.
Також ворог завдав 11 авіаударів по Олександрополю, Новогродівці, Миколаївці, Журавці, Скучному та Михайлівці.
На Курахівському напрямку загарбники сім разів атакували поблизу Красногорівки та Костянтинівки, де зазнали поразки.
На Гуляйпільському напрямку противник, задіявши авіацію, вдарив 12 НАРами у район населеного пункту Залізничне.
На Придніпровському напрямку росіяни також не мали успіху, двічі атакуючи позиції наших військ.
«На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін», — додали у Генштабі.

Ситуація на фронті та втрати РФ
За даними Генштабу, протягом минулої доби, 5 серпня, на лінії фронту відбулось 133 бойових зіткнення. Третина боїв — на Покровському напрямку.
Протягом минулої доби втрати ворога у живій силі склали 1050 солдатів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила близько 585 140 окупантів.
Також вчора ЗСУ знищили 4 танки, 8 бойових броньованих машин, 39 артилерійських систем, 36 дронів, 6 ракет та іншу техніку ворога.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top