У Запоріжжі розробили ескіз пам’ятника для загиблих Героїв

Позачергове засідання Ради жінок загиблих Героїв було присвячене питанням гідного поховання загиблих військових. Зокрема члени Ради погодили, як виглядатимуть надмогильні пам’ятники військових.

Концепцію єдиного вигляду надгробків розробило міське СКП «Запорізька ритуальна служба». Він складатиметься з двох частин. Тильна частина буде з природного каменю світлого кольору, меморіальна табличка – з каменю чорного кольору. На табличці розміщуватиметься портрет та інша інформація про загиблого: дата народження і смерті, прізвище, ім’я, позивний, військове звання тощо.

– На нижній тумбі чорного кольору ми пропонуємо розмістити мапу України з козацьким гаслом: «Душу Богу, життя Україні, честь – нікому». За бажанням родини мапу можна буде змінити на стилізовані відповідно до символів Збройних Сил України розпізнавальні знаки, нагороди, назву підрозділу, місце загибелі, – зазначив директор СКП «Запорізька ритуальна служба» Максим Дмитрієв.   

Такі надгробки коштом міського бюджету встановлюватимуть на могилах загиблих військових за бажанням родини. Для цього планується внести зміни у програму функціонування галузі ритуального обслуговування.

В подальшому саме такі типові надгробки планується встановлювати у секторах поховань військових. За рахунок уніфікації зовнішнього вигляду пам’ятника поховання військових не виглядатимуть хаотично та одразу вирізнятимуться з-поміж інших.

Сообщение У Запоріжжі розробили ескіз пам’ятника для загиблих Героїв появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top