Як 78-ма гімназія Запоріжжя готується до нового навчального року

Минулий навчальний рік 78-ма гімназія завершила в змішаному режимі навчання. Частина дітей за дозволом батьків навчалася очно, інші учні до освітнього процесу долучалися дистанційно.

Навчатися в змішаному форматі 78-ма гімназія змогла завдяки наявності у закладі найпростішого укриття, яке відповідає всім встановленим нормам. На початку 2024 року за кошти міського бюджету та державної субвенції в найпростішому укритті закладу провели капітальний ремонт.Там виконали великий обсяг робіт – починаючи від заміни електрики та всіх комунікацій та завершуючи облаштуванням сховища новими меблями та обладнанням для навчання.

Зараз педагогічний колектив гімназії №78 готується до нового навчального року та проводить роботу з батьківською громадою.

– Сьогодні батьки мають можливість обрати форму навчання для своїх дітей. Це може бути очна форма, або змішана, індивідуальна та інші. Ми готові будемо навчати дітей у будь-якій формі, яку оберуть їхні батьки, – розповіла директорка гімназії Ольга Череповська.

Під час навчання у разі оголошення повітряної тривоги учні разом з вчителями спускаються в укриття. У 78-й гімназії простір укриття поділено на локації, відповідно до вимог проєкту МОЗ України «Моя фортеця». Там є дві класні кімнати, медична та ігрова зони, бібліотека, куточок для усамітнення дітей та локація для прийняття їжі.

– Наш колектив доклав чимало зусиль, щоб створити всі необхідні умови для перебування дітей в укритті. У нас вже проходили там заняття й дітям було комфортно. Під час освітнього процесу в кімнаті усамітнення у нас працює психолог, у медичній кімнаті перебуває медсестра, – зазначила заступниця директора з навчально-виховної роботи гімназії Юлія Нестеренко.

Крім того, для надолуження освітніх втрат з травня у гімназії №78 працює Цифровий освітній центр благодійного фонду «Посмішка ЮА». Там діти з будь-яких шкіл мають можливість займатися з професійним педагогом. Кожного дня цей освітній осередок відвідує близько 20 дітей, здебільшого учнів початкової школи. Коли ж почнеться новий навчальний рік, школярі зможуть користуватися гаджетами у цьому центрі для онлайн-навчання.

Сообщение Як 78-ма гімназія Запоріжжя готується до нового навчального року появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top