Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала нового голову

Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обрали новим головою Комісії Андрія Пасічника.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні ВККС у середу, 7 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свою кандидатуру на посаду голови ВККС висунув член Комісії Андрій Пасічник, також була висунута кандидатура Віталія Гацелюка на цю посаду.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України, у пленарному складі розглянувши питання про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вирішила: обрати на посаду голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України члена Комісії Пасічника Андрія Володимировича строком на один рік», – сказала головуюча на засіданні член ВККС Галина Шевчук, оголошуючи рішення членів ВККС.

За підрахунками лічильної комісії, кандидатуру Гацелюка підтримали 6 членів ВККС, Пасічника — 9.

За інформацією ВККС, Андрій Пасічник був призначений на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 1 червня 2023 року.

Кандидат юридичних наук, має вчене звання доцента. Є адвокатом та до 2020 року практикував у сферах корпоративного, цивільного та адміністративного права. Вивчав менеджмент у Києво-Могилянській бізнес-школі.

У 2020–2023 роках очолював Управління повних перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції. Має досвід у сфері запобігання та боротьби з корупцією, запровадження цифрових інструментів у практики державного органу, управління проєктами.

Як повідомлялося, 20 червня 2024 року члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не змогли обрати нового голову ВККС, оскільки жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів для обрання на посаду голови.

Тоді свої кандидатури висували член ВККС Андрій Пасічник та заступник голови ВККС Руслан Сидорович.

Раніше, 27 березня, Вища кваліфікаційна комісія суддів задовольнила заяву голови Комісії Романа Ігнатова про звільнення його з посади члена ВККС за власним бажанням.

…1 квітня 2024 року ВККС відклала розгляд питання щодо обрання голови комісії, оскільки на той час офіційно ніхто із членів ВККС не висунув своєї кандидатури на цю посаду.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3892954-visa-kvalifikacijna-komisia-suddiv-obrala-novogo-golovu.html

Сообщение Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала нового голову появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top