Фрикадельки по-новому: вишукана бюджетна вечеря від Ектора з «МастерШеф»

Смачна вечеря — це не обов’язково багато складників, попередньої підготовки або вартісних продуктів. Наприклад, можна приготувати смачну пасту з фрикадельками в соусі, що пропонує зробити відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво.
Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку шеф-кухаря.

Що потрібно для фрикаделей з локшиною
Для того, що приготувати цю просту і водночас вишукану вечерю, потрібні такі продукти:
фарш — 350-400 г;
паста (або будь-які макарони) — 200-250 г;
помідори — 2-3 шт.;
томати в соку — 4 ст. л.;
перець болгарський — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
сир — 30-40 г;
зелень — до смаку;
сіль — до смаку;
олія — 2-3 ст. л.
Як готувати пасту з фрикадельками
Фарш можна брати будь-який, відповідно до своїх вподобань — шеф-кухар не наголошує на виді. Фарш з курятини готується швидше, водночас фарш зі свинини чи яловичини буде давати фрикаделькам більш насичений смак і містить більше жиру.
Крім цього, можна приготувати фарш самостійно. З фаршу потрібно сформувати невеликі фрикадельки, змочуючи руки водою, щоб м’ясо не прилипало.
Цибулю потрібно очистити і подрібнити, нарізати на маленькі кубики. Перець промийте, видаліть плодоніжку та насіння, після чого наріжте овоч на кубики. Помідори також потрібно помити і нарізати на маленькі кубики.
Розігрійте на пательні приблизно 1-2 ст. л. олії, викладіть фрикадельки. Обсмажте круглі котлетки до скоринки, а потім перекладіть в миску.
Після цього викладіть в пательню овочі, присмажте їх до розм’якшення, час від часу перемішуючи. Після цього додайте до овочів томати в соку, сіль та перець.
Перемішайте соус, зменште вогонь і викладіть фрикадельки. Тушкуйте їх до готовності, час від часу перевертаючи.
Поки тушкуються фрикадельки, відваріть пасту. Можна використовувати спагеті, або будь-які улюблені макарони. Щоб вироби не злипались, воду необхідно підсолити і додати в рідину невелику кількість олії.
Макаронні вироби потрібно відварити відповідно до рекомендацій виробника — декотрі варяться 5 хвилин, для інших потрібно 15. Відварені макарони розкладіть по тарілках, зверху викладіть фрикадельки і полийте соусом.
Після цього посипте страву натертим сиром. Хоча Ектор зазначає, що використав для страви пармезан, за смаком продукт теж можна обирати відповідно до своїх вподобань.
Також можна додати будь-яку помиту і подрібнену зелень — петрушку, кріп, руколу тощо — або присипати страву зеленою цибулею.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

До речі, нещодавно ми розповідали про те, як готувати бризолі з м’ясною начинкою.
Читайте також, як готувати верещаку з реберець в квасі.

Share this post

нет
scroll to top