Більш ніж три чверті нових підприємств у Польщі створені українцями

77 відсотків нових підприємств у Польщі належать українцям

Ось що пише https://bizblog.spidersweb.pl/: “Через два з половиною роки після початку війни українці все ще прагнуть відкривати фірми в Польщі. У першому півріччі цього року аж 77 відсотків щойно зареєстрованої іноземцями діяльності у Польщі вели українці”.

Внесок українців у польську економіку дуже суттєвий. Згідно з оцінками ZUS, “щоб підтримувати баланс у старіючому суспільстві, Польщі знадобиться 2,6 мільйона іноземців на ринку праці протягом десяти років”.

За даними Польського економічного інституту, лише за перше півріччя цього року було створено 15200 українських ФОПів. Це майже стільки ж, скільки за весь 2022 рік.

Загагалом за 2,5 роки українці відкрили в Польщі близько 60 тисяч ФОПів. Зараз кожне десяте підприємство у Польщі засноване українцями. Наші громадяни найбільше активні у будівництві, інформаційно-комунікаційних технологіях та у сфері послуг.

У Польщі також збільшилась кількість українців, які працюють нелегально. Якщо раніше таких було 11 відсотків, то тепер 16 відсотків.

Сообщение Більш ніж три чверті нових підприємств у Польщі створені українцями появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top