У Запоріжжі об’єднають обласну дитячу лікарню та перинатальний центр — в чому причина

У Запоріжжі об'єднають обласну дитячу лікарню та перинатальний центр - в чому причина

До обласної дитячої лікарні приєднають перинатальний центр та центр репродукції людини

З початку року у Запоріжжі різко впала народжуваність — у пологових будинках області народилося всього 1 576 малюків. Це — дуже маленький показник, і на жаль, найближчим часом породіль більше не стане.

Це одна з причин, чому до обласної дитячої лікарні вирішили приєднати перинатальний центр та центр репродукції людини. Друга причина — фінансова. Про це повідомляє «5 редакція».

Читайте також: Єдиний шанс на порятунок — відомий кардіохірург провів у Запоріжжі пересадку серця (фото)

З початку року працівникам перинатального центру заборгували 5,1 млн грн виплат по заробітній платі. Наразі заборгованість погасили, проте кардинально це проблему не вирішує, адже останні два роки цей медзаклад є дотаційним.

Щоб вирішити питання проблемного фінансування перинатального центру, його вирішили приєднати до обласної дитячої лікарні, на базі якої створюють обласний центр матері та дитини. Також до дитячої лікарні приєднують центр репродукції людини. Реорганізація має завершитись вже 1 вересня.

Чи будуть скорочення лікарів, розповів директор Запорізької обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

«Зараз у нас об’єднуються два відділення — це відділення патології новонароджених нашої лікарні та відділення таке ж профільне перинатального центру.

Співробітники об’єднуються, дефіцит кадрів був і в нас, і в перинатальному центрі. Тобто, ніяких звільнень медиків не відбувається зовсім. Також наше відділення реанімації новонароджених переїжджає з нашої локації до перинатального центру. Тобто, таким чином ми посилюємо перинатальний центр», — зазначив Юрій Борзенко.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі онкоцентр та кардіодиспансер приєднали до обласної клінічної лікарні. У ЗОВА кажуть, що приєднання онкологічного центру до обласної лікарні було необхідним, щоб забезпечити пацієнтів більш якісною та безкоштовною медициною.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top