Вирок нападнику на прем’єрку Данії: його арештують і депортують

У Данії суд визнав винним поляка, який напав на прем’єр-міністерку Метте Фредеріксен у червні, і засудив його до чотирьох місяців ув’язнення.

Про це повідомляє АР із посиланням на місцеві ЗМІ, передає Укрінформ.

https://static.nv.ua/shared/system/Article/posters/002/932/480/original/83544548c5eb3acbdf8990193e6c8d7e.jpg?q=85&stamp=20240807152133&w=900&f=webp

Метте Фредеріксен (Фото:Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen)

39-річний поляк, ім’я якого не називається, був звинувачений у тому, що вдарив Фредеріксен стиснутим кулаком у праве плече, внаслідок чого вона втратила рівновагу, але не впала.

Данські телеканали DR і TV2 повідомили, що вирок виніс окружний суд Копенгагена. Поляка засудили до чотирьох місяців ув’язнення, і згодом вишлють з країни на шість років.

                        Читайте також: Чоловік, який напав на прем’єрку Данії, не визнав своєї вини

Чоловіку, якого з моменту нападу тримають під вартою, також пред’явлені інші звинувачення, включаючи сексуальні домагання, коли він оголювався перед перехожими і мацав жінку на приміській залізничній станції, а також шахрайство в двох супермаркетах. Він визнав ці звинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, напад на Фредеріксен стався на жвавій площі в центрі Копенгагена, коли 46-річна прем’єр-міністерка проводила агітацію за кандидата від її партії на виборах до Європарламенту. Напад не був пов’язаний з передвиборчим заходом.

Фредеріксен отримала незначну травму шиї і була змушена скасувати кілька зустрічей.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3892987-sud-vinis-virok-napadniku-na-premerku-danii-jogo-arestuut-i-deportuut.html

 

Чоловік живе в Данії з 2019 року. На допиті він сказав, що не виступав проти політики Фредеріксен і вважає її «справді хорошим премʼєр-міністром». Він нібито приємно здивувався, побачивши її на вулиці. Поліція вважає, що напад стався через заяви Фредеріксен під час публічних дебатів, а це є обтяжливою обставиною – /chas.news/news

Сообщение Вирок нападнику на прем’єрку Данії: його арештують і депортують появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top