Запорізька міська рада підбила підсумки роботи за 100 днів

Відкритість, прозорість та підзвітність громаді. Такими принципами керується оновлена міська влада Запоріжжя. Адже міська влада є представником громади, тому містяни мають знати та розуміти, які результати роботи міської влади за різними напрямками. Саме цим питанням була присвячена сьогоднішня пресконференція секретаря міської ради Регіни Харченко.

Під час пресконференції були презентовані підсумки роботи міської влади за 100 останніх днів. Це період після обрання Регіни Харченко секретарем міської ради. Серед пріоритетів для міської влади у цей період були допомога захисниками України, ветеранська політика, співпраця з міжнародними партнерами, забезпечення життєдіяльності міста, підготовка до опалювального сезону, підготовка шкіл до нового навчального року та багато іншого.

Секретар міської ради Регіна Харченко зупинилася на тому, що вдалося зробити за цей період, що не вдалося, розповіла про плани міської влади на найближчий час. Окремо секретар міської ради відзначила успішну співпрацю з Запорізькою обласною військовою адміністрацією.

– Наше спільне завдання, щоб Запоріжжя було безпечним, спроможним містом. Тому нормально, коли обласна та міська влада співпрацюють для вирішення важливих завдань. І головне, що це дає результат, – сказала Регіна Харченко.

Зокрема за цей період місто перерахувало обласній військовій адміністрації для фінансування підтримки Збройних Сил України близько 300 мільйонів гривень.

– Наведу приклад. Наприкінці 2023 року місто передбачило у бюджеті 50 мільйонів гривень на закупівлю дронів по програмі «Повітряна армія Запоріжжя». Однак до квітня жодного дрона придбано не було. Обласна військова адміністрація вирішила це питання у стислі терміни і військові вже отримали  дрони, – зазначила Регіна Харченко.

До кінця року місто планує продовжувати збільшувати підтримку Збройних Сил України. Загалом планується виділити до 400 мільйонів гривень.

Серед інших важливих результатів роботи Регіна Харченко відзначила виділення коштів на облаштування укриттів. Зокрема виділено близько 70 мільйонів гривень на капремонт укриттів у п’яти медичних закладах. Також розпочато будівництво чотирьох протирадіаційних укриттів у школах.

Окремо Регіна Харченко розповіла про результати співпраці з благодійними, гуманітарними, міжнародними фінансовими організаціями. Зокрема з Європейським банком реконструкції та розвитку, ЮНІСЕФ, USAID та іншими.

– За ці сто днів нам вдалося залучити понад 500 мільйонів гривень від міжнародних партнерів. Зокрема це кошти на придбання когенераційних установок, будівництво ПРУ, розвиток Центрів надання адміністративних послуг, – розповіла Регіна Харченко.

Значних результатів вдалося досягти у забезпеченні прозорості, відкритості роботи міської влади. Зокрема забезпечено публікацію відеозаписів сесій міської ради, засідань виконавчого комітету міської ради, постійних депутатських комісій, загальноміських нарад з актуальних питань життєдіяльності міста.

Також за цей час було створено Раду ветеранів Запоріжжя, Раду жінок загиблих Героїв.

– Це дорадчі органи. Однак це також про відкритість та прозорість. Такі органи необхідні для того, щоб знати думку людей, враховувати її у своїй роботі, – заявила Регіна Харченко.

Зупинилася секретар міської ради на результатах роботи з підготовки до нового опалювального сезону, ремонту доріг, затвердженні концепції «Сенси Запоріжжя» та реалізації її напрямків.

 

Джерело : Запорізька міська рада

Сообщение Запорізька міська рада підбила підсумки роботи за 100 днів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top