Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Біля двох населених пунктів Запорізької області тривали позиційні бої: окупанти…Відновлення понівеченого в центрі Запоріжжя будинку планують завершити на початку…У Запоріжжі на реконструкцію одного з корпусів лікарні №5 готові…Открыт обновленный центр обслуживания потребителей ПАО «Запорожьеоблэнерго»Біля двох населених пунктів Запорізької тривали позиційні бої: окупанти не…Загарбники здійснили атаку в районі Малої Токмачки і вдарили авіацією…Відкрито оновлений центр обслуговування споживачів ПАТ «Запоріжжяобленерго»Ремонтують квартира та приводять до ладу територію: відновлення понівеченого в…У школах Запорізького району в серпні запрацюють офіцерки освітньої безпекиОсобливості українського мисливства: уражено сім ворожих цілей на Запорізькому напрямку.…

В Україні фіксують першу смерть від нового штаму коронавірусу FLiRT: названо симптоми

На Івано-Франківщині підтвердили перший випадок смерті від нового штаму COVID-19 FLiRT. Жертвою стала 80-річна жінка, яка проживала в одній з громад Івано-Франківського району. Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук.

За словами Савчука, лабораторні дослідження підтвердили наявність субваріанту FLiRT класичного штаму Omicron у жінки. Вона також мала супутні захворювання, такі як цукровий діабет та ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, адже жінка мала всі характерні симптоми, які були клінічно та лабораторно підтверджені.

Пенсіонерку госпіталізували до лікарні Івано-Франківська у важкому стані з високою температурою. Після стабілізації її перевели до терапевтичного відділення, але через декілька днів, 11 липня, вона померла. З часу госпіталізації до моменту смерті пройшло 20 днів. Медики зробили все можливе, але вірус виявився сильнішим.

Руслан Савчук зазначив, що субваріант FLiRT поки що підтверджено лише у цієї померлої жінки. Проте, коронавірусна хвороба активно циркулює у регіоні. За його словами, кількість нових випадків COVID-19 стрімко зростає. Лише за один день 5 серпня було підтверджено 63 нових випадки, що на 11% більше у порівнянні з червнем і липнем.

Ситуація із захворюваністю потребує пильної уваги та відповідальних дій з боку населення для запобігання подальшому поширенню вірусу.

МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRT

Читать на русском

Заступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, чим відрізняється субваріант коронавірусу Omicron — FLiRT.

Новий субваріант коронавірусу Omicron — FLiRT ще швидше передається від людини до людини і ще більшою мірою уникає імунної відповіді.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону 7 серпня.

«Минулого тижня було зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron – FLiRT, який до цього на території України не зустрічався. Це один із субваріантів, який попередньо характеризується тим, що ще швидше передається від людини до людини і ще більшою мірою уникає імунної відповіді. Це означає, що людина, яка не отримала бустерної дози вакцини, має більший ризик захворіти, якщо вона має актуальний рівень імунітету проти COVID-19 через вакцинацію,» – розповів Кузін.

Загальні симптоми FLiRT – це підвищення температури тіла переважно у перші дні захворювання, кашель. Може виникати біль голови, втома в м’язах і ці симптоми є спільними для будь-якого штаму.

Водночас вакцина, яка використовується в Україні та світі, є такою ж ефективною проти цього штаму.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top