У лікарні Запоріжжя встановлюють автономну котельню – фото

Встановлення котельні допоможе медзакладу пройти опалювальний сезон без ускладнень

Очільник Запорізької області Іван Федоров на недавньому брифінгу заявив, що в Запоріжжі були виявлені медичні заклади, які досі не встановили резервні генератори та твердопаливні котельні, отримані півтора року тому від іноземних благодійників.

Зокрема, мова йшла про запорізькі лікарні №3, 4, 5, 6, 9, обласний психоневрологічний диспансер та протипухлинний центр.

За невиконання відповідних робіт навіть було ухвалено кадрове рішення – звільнили головного лікаря обласного протипухлинного центру.

Також Іван Федоров повідомив про виявлені зловживання ще на етапі підписання договорів на підключення вищезгаданих котелень.

“Міська влада і відповідні заступники, які займалися раніше цим питанням, або не пропрацювали це питання, або ним зловживали.

Чому я говорю про зловживання – тому що, я думаю, всі будуть здивовані, коли побачать кошторисну вартість, яка була зроблена, і кошторисну вартість, за яку ми це зараз зробимо.

Різниця не в 5 і не в 10 відсотків. По деяких об’єктах це різниця у 2 рази.

Наприклад, в одній лікарні було підписано договір на підключення котельні на 5,5 млн грн.

Сьогодні ця робота виконається менше, ніж за 3” , – зазначив Іван Федоров.

Керівництву лікарень і профільних служб було поставлено завдання – до кінця серпня закінчити підключення котелень.

– Завдяки цим котельням, медзаклади зможуть без ускладнень пройти опалювальний сезон, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров, додавши, що “всім цим лікарям ми зараз допоможемо зробити все можливе, щоб до цієї зими все було підключено, а точніше, до кінця серпня”.

Після розголосу та  отриманого завдання від обласної влади біля лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги (лікарня №5) дуже оперативно почали будівництво та встановили котельню, отриману, як свідчить табличка, від USAID.

На побудованому поблизу медзакладу майданчику вже не тільки встановлено обладнання та підведені до нього труби , а й упорядковується прилегла територія.


Фото авторки

Сообщение У лікарні Запоріжжя встановлюють автономну котельню – фото появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top