Для захисту від COVID-19 достатньо буде одного щеплення – Кузін

Для захисту від ковіду достатньо буде одного щеплення.

Про це журналістам сказав заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

“ВООЗ оновила рекомендації щодо щеплення, і відповідно рішенням Національної технічної групи експертів національні рекомендації були оновлені. Поточні рекомендації зводяться до того, що людина, яка не має супутніх захворювань, імуноскомпрометованого стану, повинна бути вакцинована однократно однією дозою вакцини, і цього достатньо, без бустерної дози кожного року. Для працівників сфери обслуговування, медичних працівників або для тих, хто працює в небезпечних умовах, або для людей з супутніми захворюваннями загальна рекомендація полягає в базовій вакцинації одним щепленням, а потім щорічним бустером у вигляді однієї дози”, – сказав Кузін.

За його словами, таке спрощення вакцинації дозволяє швидше отримувати повний курс і дотримуватися ревакцинації перед початком епідемічного сезону.

На питання, чи можуть зараз вакцинуватися від ковіду ті люди, які в минулі роки пройшли базовий курс щеплення та отримали бустерне щеплення, Кузін відповів: “ТАК”.

Наразі, як додав головний держсанлікар, в літній період показники щеплення від ковіду знаходяться на найнижчому рівні, збільшення кількості звернень за вакциною очікується з вересня.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, в Україні зафіксовано вже 5 випадків захворювання на новий субваріант ковіду FLiRT, один випадок летальний.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3893196-dla-zahistu-vid-covid19-dostatno-bude-odnogo-seplenna-kuzin.html

Сообщение Для захисту від COVID-19 достатньо буде одного щеплення – Кузін появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top