МОЗ отримало 16 рефрижераторів для перевезення вакцин

Міністерство охорони здоровʼя отримало 16 спеціальних автомобілів-рефрижераторів, які використовуватимуть для доставки вакцин з дотриманням умов «холодового ланцюга».
https://static.ukrinform.com/photos/2024_08/thumb_files/1080_600_1723110873-1587.jpeg

Як повідомив на брифінгу міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, машини закуплені в межах спільних проєктів МОЗ та Світового банку, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми отримали чергову партію автомобілів, які будуть розвозити вакцини… на регіональні склади, а інколи, за узгодженням, – до місць проведення щеплень. Таким чином, ми контролюємо імунобіологічні препарати від моменту надходження до моменту введення по «холодовому ланцюгу». І сьогодні можемо сказати, що повністю на всіх ланках забезпечили гарантоване обладнання для того, щоб імунобіологічні препарати зберігалися при належній температурі і були відповідної якості», – сказав Ляшко.

Сучасні вантажні автомобілі з рефрижераторними установками відповідають світовим стандартам транспортування імуноглобулічних препаратів, чутливих до зміни температур, та забезпечують дотримання умов «холодового ланцюга» під час доставки вакцин на всіх етапах.

Машини закуплені в межах співпраці МОЗ та Світового банку за проєктом «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» та дозволять перевозити більшу кількість вакцин, забезпечивши контроль якості та сталу температуру під час транспортування препаратів.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_08/thumb_files/1080_600_1723110873-6840.jpeg

Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Боб Сом зауважив, що СБ виділив на зазначений проєкт 360 млн доларів, зокрема і на закупівлю 28 млн доз вакцин.

«Це дало змогу вакцинувати близько 40% населення України, у тому числі понад 5 мільйонів людей із найбільш вразливих груп. Також Міністерство охорони здоров’я змогло створити нову інфраструктуру «холодового ланцюга» для зберігання і транспортування вакцин в усі регіони країни», – сказав він.

16 рефрижераторів поповнять автопарк держпідприємства «Укрвакцина» МОЗ України.  Вони обладнані сучасними холодильними установками, логерами температурного моніторингу, які фіксують температуру під час руху і передають ці дані протягом всього маршруту руху на центральний сервер.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_08/thumb_files/1080_600_1723110877-6613.jpeg

«Зазвичай вакцини зберігаються при температурі від 2 до 8 градусів, але дані автомобілі обладнані перегородками, які дозволяють переміщувати вакцини одночасно в двох температурних режимах. Так само вакцини, які потребують замороженого режиму доставки, при мінус 20 градусах, – холодильна установка працює в такому режимі, коли з використанням сухого льоду підтримується необхідна температура», – сказав директор підприємства Олександр Пономарьов .

За даними Центру громадського здоровʼя, захворюваність на коронавірус за перше півріччя 2024 року порівняно з цим періодом у 2023 році менша у 4,6 раза.

Водночас з червня спостерігається певне зростання захворюваності.

В Україні у липні зареєстрували три випадки FLiRT – нового субваріанту коронавірусу Omicron.

Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3893181-moz-otrimalo-16-refrizeratoriv-dla-perevezenna-vakcin.html#

Сообщение МОЗ отримало 16 рефрижераторів для перевезення вакцин появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top