«Чорна зима»: Запоріжців попередили про ворожі фейки щодо ситуації зі світлом

Російська пропаганда планує інформаційну кампанію «Чорна зима» щодо ситуації зі світлом в Україні. Громадян попередили про ворожі фейки. Запоріжців прохають не сіяти паніку.

Про це повідомляє Міністерство енергетики у Telegram.

Центр протидії дезінформації попереджає про посилення ІПСО щодо ситуації в енергетичній сфері.

Як зазначається, Росія хоче спровокувати паніку, дискредитувати керівництво країни та сформувати протестні настрої серед українців.

Роспропаганда у рамках інформкампанії «Чорна зима» може поширювати наративи:

  • «катастрофа в енергетичній і комунальній сферах»;
  • «змова» влади та великого бізнесу;
  • байдужість до громадян та поширення протестних настроїв.

Міненерго наголошує, що саме дії росіян призвели до погіршення ситуації зі світлом, наразі енергетики роблять все можливі для стабілізації ситуації.

Наразі в Україні триває наймасштабніша в історії ремонтна кампанія в енергетичній галузі. Уряд запровадив низку програм для стимулювання розвитку та розбудови розподіленої генерації, щоб підвищити енергетичну незалежність споживачів та зміцнити стійкість енергетичної системи.

У липні ситуація зі світлом в Україні погіршилася через аномальну спеку, оскільки збільшилося споживання електроенергії. Цьому передували масштабні обстріли російськими окупантами української енергетики.

Останніми днями ситуація покращилася. В Україні поки не запроваджують відключень світла. При цьому енергетики не виключають, що ситуація знову може змінитися. У Міненерго кажуть, що поки рано робити прогнози щодо повернення до графіків відключень світла.

Читайте також: Енергетики готуються до зими: яка ситуація у Запорізькій області. ВІДЕО

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top