Знахідка для ухилянтів — голова запорізького благодійного фонду торгував фейковим опікунством над людьми з інвалідністю

Знахідка для ухилянтів - голова запорізького благодійного фонду торгував фейковим опікунством над людьми з інвалідністю

Голова благодійного фонду із Запоріжжя разом зі спільником незаконно переправляв чоловіків за кордон

За сприяння благодійної організації, якою керував чоловік, ухилянти отримували документи про опікунство над людьми з інвалідністю. Останні, начебто, потребували лікування за кордоном. А разом з ними з країни виїжджали й ухилянти. 

За таку «послугу» чоловіки платили від 10 до 15 тисяч доларів. Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Знахідка для ухилянтів - голова запорізького благодійного фонду торгував фейковим опікунством над людьми з інвалідністюЧитайте також: Ухиляються від військової служби — скільки чоловіків розшукує ТЦК у Запорізькій області

Правоохоронці затримали «благодійників» на гарячому — під час отримання ними грошей від одного з «клієнтів». Чоловік саме передав ділкам першу частину грошей — 5 тисяч доларів. Решту він мав заплатити після успішного проходження митного контролю. 

Наразі вирішується питання щодо обрання обом «благодійникам» запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Знахідка для ухилянтів - голова запорізького благодійного фонду торгував фейковим опікунством над людьми з інвалідністю

Раніше ми писали про мешканця Запоріжжя, який торгував фейковими довідками про інвалідність. За 8 тисяч доларів мешканець Запоріжжя обіцяв чоловікам виготовлення документів для зняття з військового обліку та подальшого безперешкодного перетину державного кордону.

Також ми повідомляли, що в Запоріжжі двоє братів ошукували ухилянтів. Схема в шахраїв була проста та геніальна — один зі зловмисників підшукував клієнтів та повідомляв їм, що його брат має зв’язки у ТЦК та може виключити людину з військового обліку. Насправді шахраї ні до кого не звертались, а гроші забирали собі.

 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top