Вперше за 50 років у Швеції відтік населення перевищив імміграцію

За даними Статистичного управління Швеції, в країні вперше за понад пів століття спостерігається ситуація, коли еміграція перевищує імміграцію – тобто кількість людей, що їдуть з країни, перевищує кількість прибулих.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Sweden-CIA_WFB_Map.png/250px-Sweden-CIA_WFB_Map.png

Населення
 – перепис 2009 9 354 462[3]

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє The Local.

https://apiwp.thelocal.com/cdn-cgi/image/format=webp,width=1200,quality=75/https://apiwp.thelocal.com/wp-content/uploads/2024/08/Maria-Malmer-Stenergard-Christine-Olsson-TT.jpg

За словами міністерки міграції Швеції Марії Мальмер Стенергард, нинішній міграційний зсув у країні є частиною ширшої тенденції до зменшення кількості шукачів притулку та виданих дозволів на проживання.

“Кількість заяв про надання притулку наближається до історично низького рівня, кількість дозволів на проживання, пов’язаних з наданням притулку, продовжує зменшуватися, і вперше за 50 років Швеція має чисту еміграцію”, – заявила вона на пресконференції в четвер.

Швеція посилить вимоги для возз’єднання родин біженців

Попередні дані Статистичного управління Швеції – урядового агентства, яке займається офіційною статистикою, – свідчать про те, що країна мала від’ємний показник чистої імміграції до травня цього року включно.

Крім того, до кінця липня у Швеції зареєстрували лише 5600 заяв про надання притулку, що на 27% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Швеція прийняла велику кількість мігрантів з 1990-х років – переважно з країн, охоплених конфліктами, таких як колишня Югославія, Сирія, Афганістан, Сомалі, Іран та Ірак.

Уряд консервативного прем’єр-міністра Ульфа Крістерссона пообіцяв протидіяти імміграції та злочинності після приходу до влади у 2022 році. Серед іншого, він уже ініціював перегляд соцвиплат для мігрантів неєвропейського походження.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2024/08/8/7191764/

Сообщение Вперше за 50 років у Швеції відтік населення перевищив імміграцію появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top