У Німеччині депутата оштрафували за вирощування цибулі в білорусі

  • Депутату парламенту німецької землі Саксонія від ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” Йоргу Дорнау виписали штраф через незадекларований бізнес у білорусі – вирощування цибулі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Welt.

У Німеччині ультраправого депутата оштрафували за вирощування цибулі в  Білорусі | Європейська правда

У червні журналісти Welt опублікували розслідування про Дорнау, де встановили, що з жовтня 2020 року він є співвласником і директором білоруського сільськогосподарського підприємства – ТОВ “Цибулька-Бел”.

https://img.unn.ua/img/2024/08/08/1723131810-1544-large.webp

Підприємство Дорнау – який є речником з питань аграрної політики фракції “АдН” у Саксонії та володіє фермою – вирощує цибулю на кількох сотнях гектарів у прикордонному районі білорусі поблизу Польщі та Литви.

Крім того, за інформацією Welt, політик “АдН” кілька разів потай зустрічався з прихильниками білоруського диктатора Александра Лукашенка. Про зустрічі та бізнес у білорусі він публічно не повідомляв.

Президія парламенту Саксонії констатувала, що Дорнау порушив свій обов’язок щодо розкриття інформації відповідно до закону, та наклала на нього штраф у розмірі 20 862 євро – триразовий місячний оклад земельного депутата.

“Ніхто не може просто поїхати в диктаторську білорусь і заснувати там ферму, особливо ніхто з Німеччини”, – прокоментував голова фракції Лівої партії в Саксонії Ріко Гебхардт.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2024/08/8/7191779/

Сообщение У Німеччині депутата оштрафували за вирощування цибулі в білорусі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top