В Іраку арештували організаторів атаки на авіабазу, в якій постраждали військові США

Сили безпеки Іраку заарештували групу осіб, причетних до удару на авіабазі Айн аль-Асад, внаслідок чого були поранені американські військові.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

«Після ретельного юридичного розслідування і заслуховування свідчень свідків, … п’ять осіб, причетних до цього незаконного акту, були заарештовані», — йдеться у заяві Іракського медіа-центру безпеки (Security Media Cell).
У вівторок, 6 серпня, іракські військові засудили «нерозважливі» дії проти баз на своїй території та повідомили про захоплення вантажівки з ракетною установкою.
У четвер речник Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що кількість поранених зменшилася з початкових семи осіб. За її словами, троє з п’яти поранених були перевезені до регіонального медичного центру Ландштуль у Німеччині.
Сінгх додала, що теракт вчинили бойовики, яких підтримує Іран. Загалом вони випустили три ракети — дві з них вдарили по території бази, а третя була перехоплена.

Атака на авіабазу Айн аль-Асад
У понеділок, 5 серпня дві російські ракети «Катюша» вдарили по авіабазі Айн аль-Асад на заході Іраку. Внаслідок атаки були поранені четверо американських військовослужбовців та один американський підрядник.
Удар сталася в той час, як Близький Схід готувався до можливої нової хвилі атак з боку Ірану та його союзників після вбивства минулого тижня високопоставлених членів бойових угруповань «ХАМАС» і «Хезболла».
Наразі незрозуміло, чи пов’язана атака по авіабазі в Іраку з погрозами Ірану відплатити за вбивство у Тегерані лідера Хамасу Ісмаїла Ганії.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top