У Німеччині депутата оштрафували на 20 тисяч євро за вирощування цибулі у Білорусі

Депутата «Альтернативи для Німеччини» Йорга Дорнау оштрафували за незадекларований бізнес з вирощування цибулі в Білорусі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt.

Дорнау обіймає посаду речника з питань аграрної політики фракції «АдН» у Саксонії. Водночас, журналісти з’ясували, що він володіє фермою, яка вирощує цибулю на кількох сотнях гектарів у прикордонному районі Білорусі поблизу Польщі та Литви.
Дорнау з жовтня 2020 року є співвласником і директором білоруського сільськогосподарського підприємства — ТОВ «Цибулька-Бел».
Окрім того заявляється, що Дорнау декілька разів таємно проводив зустрічі з прихильниками білоруського диктатора Александра Лукашенка. А про бізнес у Білорусі він публічно не повідомляв.
В результаті цього президія парламенту Саксонії постановила, що Дорнау порушив свій обов’язок щодо розкриття інформації відповідно до закону, та наклала на нього штраф у розмірі 20 862 євро. Це триразовий місячний оклад депутата.
«Ніхто не може просто поїхати в диктаторську Білорусь і заснувати там ферму, особливо ніхто з Німеччини», – заявив голова фракції Лівої партії в Саксонії Ріко Гебхардт.
Нещодавно РБК-Україна повідомляло, що країни Європейського союзу не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти Росії, оскільки Німеччина заблокувала його ухвалення.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top