Важные новости

На Олімпійських іграх в Парижі запорізький спортсмен здобув срібну медаль для України

На Олімпійських іграх в Парижі запорізький спортсмен здобув срібну медаль для України

Парвіз Насібов здобув срібло у греко-римській боротьбі

Запоріжець Парвіз Насібов став срібним призером Олімпійських ігор-2024 з греко-римської боротьби. Про це повідомили на сайті Міністерства молоді і спорту України.

Читайте також: Запорізький борець Парвіз Насібов вийшов у фінал Олімпіади-2024 — півфінальний бій завершував з підбитим оком

На шляху до фіналу Парвіз Насібов здолав серба Мате Немеша, киргиза Амантура Ісмаїлова та азербайджанця Хасрата Джафарова.

У фіналі вагової категорії до 67 кг Парвіз Насібов мінімально поступився супернику Саїду Есмаелі з Ірану — 5:6.

Це друга срібна олімпійська медаль Парвіза Насібова, після Токіо-2020.

«Вітаємо нашого дворазового віцечемпіона Олімпійських ігор та його тренерів Дякуємо за чудову боротьбу і волю до перемоги, яку він демонстрував протягом усього олімпійського турніру», — подякували у Міністерстві молоді і спорту України.

Але сам спортсмен другим місцем не задоволений, бо їхав за перемогою:

«Звісно, є розчарування, бо я їхав сюди за золотою медаллю. У мене була мрія — вона і залишається. Попереду чотири роки, зроблю все можливе, щоб приїхати у Лос-Анджелес та обміняти два «срібла» на одне «золото».

Про фінальну гру Парвіз Насібов дав такий коментар журналістам:

«Це боротьба, тут буває все. Напевно, не виконав налаштування тренера і якось проспав. Тому помилок багато, але є куди рости — це найголовніше».

Срібний призер подякував нашим захисникам:

«Передусім хочу сказати, що це завдяки нашим воїнам, які боронять країну. Я хотів би привітати їх словами вдячності. Якби не вони, то ані мене, ані цієї медалі не було «.

Читайте також: «Привіт Малому ринку, де мої друзі» — запоріжець став бронзовим призером Олімпіади-2024

Ще одну нагороду — «бронзу» у греко-римській боротьбі в останньому поєдинку професійної кар’єри додав у скарбничку України Жан Беленюк, який в олімпійському циклі Ріо-2016 представляв Запорізьку область, а на цій Олімпіаді виступав за Полтавську.

Ми писали, що Укрпошта випустила марки, присвячені Олімпійським іграм.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top