На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили двадцять штурмів армії РФ від початку серпня — Лиховій

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили двадцять штурмів армії РФ від початку серпня — Лиховій

Самохідна артилерійська установка (САУ) Archer, яка перебуває на озброєнні 45-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ, виконує постріл по позиціям армії РФ. Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

Від початку серпня на Оріхівському напрямку Сили оборони відбили 20 штурмів армії РФ. Російські військові атакують тактикою малих піхотних груп без використання танків чи броньованих машин. Водночас російська армійська авіація впродовж серпня завдала майже 500 ударів некерованими бомбами та ракетами по позиціях українських військ.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник оперативного угрупування військ (ОУВ) «Таврія» Дмитро Лиховій.

«От, наприклад, в четвер (8 серпня, — ред.) відбувся один штурм армії РФ біля Роботиного із напрямку села Вербове на Малу Токмачку. Він був відбитий, втрати позицій не допущено. Росіяни й надалі атакують невеликими піхотними групами, без використання бронетехніки. Швидше це схоже на промацування української оборони».

За словами Лиховія, від початку серпня російська авіація завдала 483 удари некерованими авіаційними бомбами по позиціях Сил оборони:

«Російська армія на Оріхівському напрямку завдає по українських позиціях комплексного вогневого ураження, в першу чергу артилерією, також безпілотниками, і, крім того, така особливість цього відтинку — буквального щодня РФ завдаає велику кількість авіаударів із літаків СУ-25».

Також Лиховій зазначив, що від початку серпня на Запорізькому напрямку підрозділами української армії ліквідовано понад 200 військових РФ, ще 11 — взято в полон.

Раніше речник ОУВ «Таврія» Дмитро Лиховій повідомив, що у ніч проти 8 серпня на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках підрозділи Сил оборони знищили зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) «Бук М3» та «Оса» армії РФ. Також поблизу Роботиного на Запоріжжі взято в полон трьох російських військових.

Читати ще

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили двадцять штурмів армії РФ від початку серпня — Лиховій

Читати ще Сили оборони знищили російську РСЗВ «Солнцепьок» на Оріхівському напрямку

Share this post

нет
scroll to top