7 потужних шляхів «хакнути» власну продуктивність: кожен знайде тут свій

Вважаєте, що ви здатні на значно більше, ніж отримуєте від своїх зусиль? Мабуть, справа не у ваших здібностях, а у проблемах з продуктивністю. Саме тому існує так багато різних методів і технік підвищення продуктивності — і що оберете саме ви?
РБК-Україна (проект Styler) створило керівництво по семи найкращим методам, щоб «хакнути» свою продуктивність.

Метод активної дії
Цей метод особливо корисний для виконання багатьох проєктів одночасно. Організуйте свої завдання у три категорії:
дії
довідкові матеріали
завдання на майбутнє
Внесіть їх у таблицю з відповідними заголовками стовпців. Заповнюйте стовпці завданнями, нотатками та додатковими матеріалами, переміщаючи їх у міру зміни їх пріоритетності.
Метод 3-3-3
Використовуючи цей метод, розділіть свій день на три частини: перші три години присвятіть глибокій роботі над найважливішим проєктом, потім виконайте три термінові завдання, що потребують менше часу, і завершите день трьома рутинними справами, такими як відповіді на листи чи планування. Цей метод ефективний, оскільки глибока робота на початку дня створює відчуття виконаного обов’язку, полегшуючи виконання подальших завдань.
Метод «з’їсти жабу»
Цей метод пропонує спочатку виконувати найскладніші та найтрудомісткіші завдання, які вас турбують. Виконавши їх вранці, інші справи будуть здаватися легшими. Незалежно від вашого розкладу, почніть день з виконання складного завдання без зволікань.
Метод «канбан»
Метод «канбан» вимагає поділу завдань на три категорії:
треба зробити
справа в процесі
завершено.
Керуйте ними за допомогою таблиці або дошки з нотатками, щоб візуально відстежувати прогрес. Це допомагає візуально орієнтованим людям бачити свої досягнення та завдання, що залишилися.
Метод «таймбоксінг»
Метод «таймбоксінг» передбачає планування всього дня з точним розподілом часу для кожної активності. Використовуйте цифровий календар для гнучкості та намагайтеся дотримуватись розкладу, щоб ефективно керувати часом.
Техніка «pomodoro»
Цей відомий метод передбачає роботу протягом 25 хвилин, потім коротку перерву в 5 хвилин, і повторення циклу. Кожні чотири цикли робіть більш тривалу перерву. Це допомагає підтримувати концентрацію та продуктивність протягом дня.
Метод планування результатів
Цей метод, розроблений Тоні Роббінсом, спрямований на швидке та ефективне планування. Починайте день з відповіді на три запитання: «Чого я хочу?», «Яка моя мета?», «Що мені потрібно зробити?». Це допомагає зосередитися на важливих завданнях і уникнути зайвих роздумів про те, що робити далі.

А ще читайте про 5 кращих програм для медитації, які варто спробувати.
Також ми писали 13 порад, як мотивувати себе для занять спортом.
При написанні матеріалу використовувалися наступні джерела: видання та сайти University of St. Augustine for Health Sciences, Simplilearn, Future Learn.

Share this post

нет
scroll to top