Кабмін розширив умови надання грантів для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

Кабмін вніс зміни до Порядку надання грантів на створення садівництва, ягідництва та виноградарства та до Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Відповідна постанова  №871  прийнята на засіданні Уряду другого серпня. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Зміни до Порядку надання грантів на створення садівництва, ягідництва та виноградарства передбачають, зокрема:

  • розширений перелік регіонів для вирощування кісточкових порід;

  • уточнений період, протягом якого отримувач гранту на сад зобов’язаний створити відповідну кількість сезонних робочих місць;

  • виключення вимоги щодо встановлення системи зрошення та водозабору для винограду.

Даною постановою також розширено коло потенційних отримувачів грантів на сад та теплицю. До переліку учасників урядової програми тепер додали аграріїв, які:

  • перебувають та провадять господарську діяльність на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси;

  • здійснюють виробництво та/або реалізацію вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових.

Постанова набуває чинності з моменту її опублікування.

Урядова грантова програма «єРобота» діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. За період дії програми видано 293 накази на гранти для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства і тепличного господарства. Відповідно до наказів планується створення більше 27 тисяч робочих місць.

Сообщение Кабмін розширив умови надання грантів для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top