Лукашенко нафантазував «українські дрони» у Білорусі і пригрозив відповіддю

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору. Він стверджує, що нібито у Білорусі збивали українські дрони.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Белту».

Він стверджує, що нібито вчора ввечері військово-повітряні сили і протиповітряна оборона Білорусі була переведена у підвищену бойову готовність. За словами Лукашенка, у Білорусі нібито зафіксували близько десятка дронів.
Лукашенко повідомив, що о 19:04 на висоті півтора кілометра силами протиповітряної оборони «було знищено кілька цілей» над територією Білорусі.
«Вночі і з ранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України», — сказав він.
Самопроголошений президент заявив, що над Білоруссю було знищено частину цілей, а решту було «передано» РФ. Як стверджує Лукашенко, дрони спочатку нібито летіли на Смоленськ, але потім змінили траєкторію польоту та попрямували в район Ярославля і були перехоплені вже російськими системами ППО.
При цьому Лукашенко пригрозив, заявивши, що «без відповіді будь-які провокації не залишаться».
Варто додати, що російське міноборони сьогодні, 10 серпня, заявило про нібито атаку дронів на дві області — Курську та Ярославську. Москва стверджує, що російська ППО збила 26 безпілотників у Курській області та шість — у Ярославській.

Білорусь підтримує Росію
Білорусь підтримала Росію з початку повномасштабного вторгнення. З її території у перші дні війни російські війська заходили в Україну. Крім того, у Білорусі розміщувалися війська РФ, частина з них досі перебуває там.
Нагадаємо, моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляла, що протягом липня у Білорусь залетіли щонайменше дев’ять російських дронів-камікадзе, якими РФ атакувала Україну.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top