У липні закінчилася 13-місячна смуга глобальних рекордів тепла: які катаклізми вона принесла?

У липні закінчилася 13-місячна смуга глобальних рекордів тепла, оскільки Ель-Ніньо спадає, але експерти застерігають від очікувань полегшення.
Низка з 13-ти місяців на Землі з новим середнім тепловим рекордом завершилася в липні, оскільки природний клімат Ель-Ніньо пішов на спад, оголосило  Європейське кліматичне агентство Copernicus.

Але середня спека в липні 2024 року трохи не перевищила липень минулого року, і вчені заявили, що закінчення рекордної смуги нічого не змінює щодо загрози, яку становить зміна клімату.

“Загальний контекст не змінився, – заявила заступник директора Copernicus Саманта Берджесс. – Наш клімат продовжує теплішати”.

Зміни клімату, спричинені діяльністю людини, спричиняють екстремальні погодні явища, які сіють хаос по всьому світу, кілька прикладів яких було наведено лише за останні тижні.

У Кейптауні, Південно-Африканська Республіка, тисячі людей були змушені залишити свої місця через проливний дощ, штормовий вітер, повінь тощо.

Смертельний зсув обрушився на індонезійський острів Сулавесі.

Берил залишив величезний шлях руйнувань, встановивши рекорд як найраніший ураган категорії 4. А японська влада заявила, що понад 120 людей загинули через рекордну спеку в Токіо.

Фото AP Photo/Petr David Josek: Білі ведмеді охолоджуються в льоду, який принесли до їхнього вольєру в спекотний і сонячний день у празькому зоопарку, Чеська Республіка, 10 липня 2024 року

Сообщение У липні закінчилася 13-місячна смуга глобальних рекордів тепла: які катаклізми вона принесла? появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top