Виплати військовим з інвалідністю: який розмір допомоги і від чого він залежить

Українські захисники, звільнені зі служби, у разі інвалідності або часткової втрати працездатності можуть отримати виплати. Йдеться про одноразову грошову допомогу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт соціального забезпечення та підтримки військовослужбовців та членів їх сімей.

Розраховувати на одноразову виплату можуть військовослужбовці або особи, звільнені з військової служби, які отримали поранення, травму, контузію, каліцтво або захворювання, пов’язані з виконанням обов’язків військової служби (для осіб звільнених з військової служби — за умови, що часткову втрату працездатності встановлено протягом трьох місяців після звільнення зі служби).
Який розмір допомоги і від чого він залежить
Розмір виплати залежить від прожиткового мінімуму. У 2024 році цей мінімум становить 3 028 гривень.
Розмір допомоги становить:
у разі часткової втрати працездатності без установлення інвалідності: від 7,6 тисячі гривень (5 % втрати працездатності, пов’язані з проходженням служби) до 63,6 тисячі гривень (30 % втрати працездатності);
у разі встановлення інвалідності — залежно від причини та групи інвалідності: від 212 тисяч гривень (3 група, пов’язана з проходженням служби) до 1 211 200 гривень (1 група, пов’язана з захистом Батьківщини або виконанням обов’язків військової служби).

РБК-Україна раніше розповідало, які є типи виплат для військових та від чого залежить їх розмір.
Також ми пояснювали, які виплати передбачені пораненим на війні українським захисникам.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top