11 серпня – День працівників будівельної галузі (будівельника) в Україні

ДЕНЬ 900-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 900 RUSSIAN AGRESSION

11 серпня в Україні святкують День працівників будівельної галузі (будівельника). Святкується щорічно у другу неділю серпня. Це професійне свято всіх, хто працює в будівельній промисловості, включаючи інженерів, виконробів, ремонтних спеціалістів та робітників ЖКГ.

https://images.unian.net/photos/2018_08/thumb_files/800_0_1533893000-3089.jpg?0.10486708031718295

Свято було започатковане 1956 року. Після розпаду срср його продовжили святкувати в незалежній Україні згідно з Указом Президента від 22 липня 1993 року.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/07/Den-pratsivnykiv-budivelnoi-haluzi-Den-budivelnyka.jpg

Будівельники – особлива категорія робітників, герої багатьох кумедних історій та об’єкти критики. Але потрібно пам’ятати, кому належать успіхи та досягнення в створенні грандіозних, різноманітних і часом дивовижних будівель.

День будівельника – свято з історією. Багато традицій, закладених на початку святкування, дійшли і до нас. Найцікавіші з них: випробування «цеглою» для новачків, розбивання пляшки шампанського, а також нагородження. В Україні існують спеціальні нагороди «Кращому будівельнику», «За заслуги», іменні відзнаки від міністрів та інше.

 

Також 11 серпня День працівників ветеринарної медицини в Україні. Припадає щорічно на другу неділю серпня. Це професійне свято було встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми 1 листопада 2001 року. 

https://dpss.gov.ua/storage/app/uploads/public/5f2/cfd/08f/5f2cfd08f2e8b124302834.jpg

Мета свята — відзначити вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони довкілля.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/07/Den-pratsivnykiv-veterynarnoi-medytsyny.jpg

Саме слово «ветеринар» має латинське коріння. Ветеринаріядоволі давня галузь. З того самого часу, як людина приручила тварину, з’явилась потреба в її лікуванні. Перша ветеринарна школа з’явилася у Франції в XVIII сторіччі за особистою ініціативою Людовика XV.

В сучасному житті без фахівців-ветеринарів ми не зможемо вживати в їжу якісні здорові продукти тваринництва, а домашні вихованці не зможуть приносити радість своїм власникам. За статистикою, на столі ветеринара найчастіше опиняються саме чотириногі компаньйони – собаки. 

 

А ще 11 серпня День кінетичного піску. Це свято було започатковане компанією Spin Master, яка створює різноманітні дитячі іграшки. Оригінальний кінетичний пісок – це пластичне і чарівне видовище, яке не залишить байдужим жодну дитину. Головною відмінністю іграшки є відсутність прилипання до одягу та шкіри. Пісок не розлітається та залишається у тій формі, яку придумала дитина.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/07/Den-kinetychnoho-pisku-.jpg

Мета цього дня — популяризація безпечної та веселої альтернативи звичайному піску. В основі матеріалу – звичайний кварцовий пісок, решта являє собою добавку полідиметилсилоксан, що застосовується у харчовій та фармакологічній промисловості та додає піску потрібні властивості. З нього можна ліпити різні фігури. Кінетичний пісок також гіпоалергенний і безпечний для дітей.

 

Як назвати дитину, яка народилася 11 серпня

Іменини: Олександр, Василь, Макар, Максим, Марк, Федір, Марія.

Талісманом людини, народженої 11 серпня є олександрит.

https://btq.in.ua/upload/catalog/10954/files/stones/alexandrit/1.jpg

Містичний камінь, навколо якого здавна існувало чимало легенд. Наприклад, вірили, що олександрит є символом самотності, він міг попередити людину про небезпечні зв’язки, зайву емоційність.

Цього дня народилися:

  • 1894 рік — українська фольклористка й етнографиня Віра Білецька;
  • 1950 рік — піонер комп’ютерних технологій, конструктор одного з перших персональних комп’ютерів у світі Apple I та Apple II (США), співзасновник (разом зі Стівом Джобсом) фірми Apple Стів Возняк;
  • 1960 рік — український футболіст, другий найстарший футболіст в історії вищої ліги чемпіонату України Ігор Біскуп.

Пам’ятні дати і події 11 серпня

  • 1707 рік — Королівство Пруссія та Шведська імперія підписують “Вічний альянс”, що гарантував взаємну військову допомогу у випадку нападу на одну з них третьої сторони;
  • 1866 рік — у США відкривають перший у світі майданчик для катання на роликових ковзанах;
  • 1877 рік — американський астроном Асаф Голл відкриває супутник планети Марс під назвою Деймос;
  • 1906 рік — у Великій Британії Юджин Ласт отримує патент на звукове кіно;
  • 1926 рік — компанія “Kodak” оголошує про початок роботи зі створення кольорової кіноплівки;
  • 2003 рік — українські війська входять в Ірак для виконання миротворчої місії;
  • 2011 рік — запроваджують інституцію Уповноваженого Президента України з прав дитини, на посаду Уповноваженого призначено Юрія Павленка;
  • 2016 рік — Рада Безпеки ООН проводить закрите засідання щодо збройних провокацій російських спецслужб у Криму, на якому підтверджує позицію щодо територіальної цілісності України.

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-zavtra-11-serpnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2635629.html

daytoday.ua/11-serpnia

Сообщение 11 серпня – День працівників будівельної галузі (будівельника) в Україні появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top