«Роботи вже на завершальній стадії»: як просувається відновлення зруйнованої багатоповерхівки у Запоріжжі

Роботи з відновлення зруйнованого ворожою ракетою будинку по вул. Якова Новицького виконані на 70%. На будівельному майданчику працює бригада робітників та спецтехніка. В планах завершити реконструкцію до кінця цього року

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації, передає 061

На місці зруйнованих під’їздів – нова цегляна кладка. Будівельники вже завершили утеплення та гідроізоляцію покрівлі, монтаж сходових маршів та майданчиків, монтаж плит перекриття всіх п’яти поверхів. Зараз тривають роботи з утеплення фасаду, оздоблювальні та електротехнічні роботи в квартирах, скління вікон та балконів, влаштування стяжки підлоги,  прокладання інженерних мереж та ін.

«Наразі роботи вже на завершальній стадії. Ми робимо все можливе, щоб запоріжці, які втратили свої оселі, якомога швидше повернулися до своїх квартир. Я сподіваюся, що нам це вдасться зробити вже цього року», – зазначив очільник регіону Іван Федоров.

Місцева влада продовжує підтримувати мешканців пошкодженого будинку, доки триває його відбудова.

«Щомісячно запоріжцям виплачують компенсації у розмірі 10 тисяч грн, поки людина або не повернеться у відновлене житло, або не отримає сертифікат на придбання нової оселі», – зазначила секретарка Запорізької міськради Регіна Харченко.

Нагадаємо, що трагедія в будинку по вул. Якова Новицького, 3 сталася у жовтні 2022 року. Тоді російська ракета забрала життя 8 запоріжців, ще десятки мешканців отримали поранення. Внаслідок ворожої атаки ушкоджень зазнали 59 квартир, 15 з них повністю зруйновані.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top