Міська влада Запоріжжя планує знову віддати в оренду земельну ділянку в центрі міста під міні-готель

На найближчу сесію міськради виноситься ряд проєктів рішень з питань затвердження землевпорядної документації. Серед них є і надання в оренду земельної ділянки під готель.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Так,  депутатському корпусу пропонують затвердити надання ТОВ АванКард» у користування на умовах оренди земельної ділянки по бул. Марії Примаченко, 19 для розташування міні готелю на площі в 0,8006 га.

Мова йде про земельну ділянку, що знаходиться поблизу Прибрежної магістралі навпроти Вознесенівського парку. Довгий час на цій ділянці знаходиться готель Optima Hotels & Resorts (до рембрендінгу він мав назву Reikartz).

ТОВ «АванКард» із Києва спеціалізується на електромонтажних роботах та належить Носачу Володимиру та Івану та Олені Калішиній. «АванКард» належить сама будівля готелю загальною площею 2072,8 квадратних метри. У 2011 році вони підписали договір оренди між тоді Спільним українсько-бельгійським підприємством у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Рейкарц і партнери. України» на передачу в тимчасове платне користування без права викупу будівлі міні-готелю, який належить «АванКарду» на праві приватної власності. Водночас земельна ділянка знаходиться в комунальній власності і тому підприємці звернулися за подовженням договору оренди, проте в самому проєкті рішення не вказані деталі – строк, сума оренди й так далі.

Нагадаємо, що 10 серпня 2023 року російська армія атакувала готель Optima/Reikartz. У цьому готелі селилися представники міжнародних організацій, зокрема голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, а також його території працював дитячий табір для малят від 6 до 13 років. Після атаки готель тимчасово припинив свою роботу.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top