Будинок по вул Якова Новицького, 3: цього року запоріжці зможуть повернутися до квартир. ВІДЕО

Роботи з відновлення зруйнованого ворожою ракетою будинку по вул. Якова Новицького, 3 у Запоріжжі виконані на 70 %. Цього року запоріжці зможуть повернутися до відновлених квартир.

Темпи відбудови перевірив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Будівельники вже завершили утеплення та гідроізоляцію покрівлі, монтаж сходових маршів та майданчиків, монтаж плит перекриття всіх п’яти поверхів. Зараз тривають роботи з утеплення фасаду, оздоблювальні та електротехнічні роботи в квартирах, скління вікон та балконів, влаштування стяжки підлоги, прокладання інженерних мереж.

«Наразі роботи вже на завершальній стадії. Ми робимо все можливе, щоб запоріжці, які втратили свої оселі, якомога швидше повернулися до своїх квартир. Я сподіваюся, що нам це вдасться зробити вже цього року», – зазначив Іван Федоров.

Щомісячно запоріжцям виплачують компенсації у розмірі 10 тис. грн, поки людина або не повернеться у відновлене житло, або не отримає сертифікат на придбання нової оселі.

Трагедія в будинку по вул. Якова Новицького, 3 сталася у жовтні 2022 року. Тоді російська ракета забрала життя 8 запоріжців, ще десятки мешканців отримали поранення. Внаслідок ворожої атаки ушкоджень зазнали 59 квартир, 15 з них повністю зруйновані.

Читайте також: Роботи закінчаться за місяць: відбудова будинку у центрі Запоріжжя вийшла на фінальну стадію. ФОТО

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top