Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими — поради української господині

Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими - поради української господині

Сезон томатів — робимо квашені помідори 

Як приготувати квашені помідори без додавання цукру за бабусиним рецептом написала адміністратор групи у фейсбуці «Смачно у Наталки» Наталія Колоданос.

«До зими вони не достоять. Дуже смачні», — пообіцяла вона.

Читайте також: Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець

Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими - поради української господині

Тож, як готувати.

На дно ємності (відра) кладеться подушка з трав:

— хрін

— гілочки вишні

— листя смородини чорної

— виноградний лист

— кріп

— корінь хрону

— часник.

Кладемо шар помідорів.

Знову перекладаємо трави, корінь хрону і часник.

Знову помідори.

На верх — листя хрону. Якщо маленькі ємності, то зелень — тільки на дно.

Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими - поради української господині

Заливка

На 5 літрів води — 250 г солі. Тобто на 1 літр води 2 ложки солі.

Попробуй воду, щоб була солона, бо різна сіль зараз.

Залити холодною водою та у погріб.

Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом — простий рецепт

Цукру не потрібно.

На 5 літр розсолу (тобто води з сіллю) вийшло одне 5 літрове відерце та два відерця по 3,5 літра. Смачного.

Ми писали, як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top