У Запоріжжі планують створити два нових департаменти міськради

На найближчій сесії міськради депутатам пропонують розглянути створення двох нових департаментів – з питань ветеранської політики та охорони здоров’я.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Відомо, що в мерії вирішили ліквідувати існуючу комунальну установу «Адміністрація з питань охорони здоров’я», яка опікувалася медициною міста на користь створення департаменту з питань охорони здоров’я. До 2021 року відповідний департамент вже функціонував у  складі виконавчих органів влади, проте був знищений при Куртєві, в першу чергу, аби просто замінити менеджмент департаменту.

«Враховуючи специфіку галузі охорони здоров’я та актуальність питання оперативного та ефективного реагування на виклики системи в особливий період, доцільним є створення виконавчого органу Запорізької міської ради, який буде підзвітний та підконтрольний міській раді», — зазначається в пояснювальній записці до проєкту рішення.

Щодо департаменту з питань ветеранської політики, то тут посадовці пропонують створити абсолютно нову структуру. Головними завданнями цього департаменту стануть: створення єдиного багатофункціонального центру ветеранської політики (ветеранського простору); реінтеграція ветеранів та членів їх сімей; організація реабілітації та адаптації ветеранів; реалізація політики про працю та зайнятість; підтримки фізичного та ментального здоров’я ветеранів та членів їх сімей; надання правничої допомоги відвідувачам ветеранського простору та багато іншого.

«Так, у нас вже є кандидатка на посаду керівника департаменту. Це фахова, хороша юристка. Вона працює в системі органів місцевого самоврядування. Я думаю, що ця кандидатура всім сподобається і є дуже хороші позиції в цьому напрямку», —  прокоментувала секретар ради Регіна Харченко.

У зв’язку зі створенням нових департаментів, департамент з питань охорони здоров’я буде належати до сфери контролю заступниці міського голови Елли Слєпян, а ветеранська політика відійде заступнику Сергію Білову.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top