Судитимуть голову сільради у Запорізькій області: вона публічно підтримала ворога

Після окупації частини Запорізької області Любов Снігір, голова Фруктівської сільської ради Мелітопольського району, перейшла на бік ворога та очолила так звану «дільничну виборчу комісію». Наразі їй загрожує 10 років ув’язнення.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України в Тернопільській області.

У серпні 2022 року вона публічно підтримала необхідність проведення псевдореферендуму та активно сприяла його проведенню. З 23 по 27 вересня забезпечувала функціонування «дільничної виборчої комісії № 246» та організовувала побудинковий обхід зі скриньками для голосування жителів села Долинське. Також обвинувачена закликала місцевих мешканців підтримати приєднання тимчасово окупованої території Запорізької області до складу РФ.

На сьогодні до суду скеровано обвинувальний акт із доказами її вини. За порушення ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України їй загрожує 10 років ув’язнення.

У матеріалах справи зазначено, що колаборантка вже колишня голова. Втім на сайті сільради Снігір Любов Леонідівна й досі зазначена як голова. Також повідомляється, що орган місцевого самоврядування «Фруктівська сільська рада»  був реорганізований і увійшов до складу Новенської громади Мелітопольського району.

Читайте також: Запорізького поліцейського заочно засудили до 15 років за держзраду

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top