Єдиний гуманітарний коридор з росії в Україну закрили — як виїхати жителям ТОТ Запорізької області

Єдиний гуманітарний коридор з росії в Україну закрили - як виїхати жителям ТОТ Запорізької області

Для виїзду з ТОТ на підконтрольну Уряду України територію українці можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині

Донедавна українці з тимчасово окупованих територій поверталися на підконтрольну Уряду України територію через гуманітарний коридор «Колотилівка — Покровка», що на Сумщині. Наразі роботу цього гумкоридору призупинено через ворожі обстріли.

Читайте також: Ваучер на навчання — як ветеранам, ВПО та людям з інвалідністю отримати безкоштовну освіту

Можливим варіантом виїзду залишається пункт пропуску на білорусько-українському кордоні «Мокрани — Доманове». Ним можуть скористатися всі громадяни України за наявності будь-яких українських документів. Про це повідомили на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Після перетину кордону українців зустрічають представники місцевої влади, соціальних та екстрених служб і волонтери. Останні надають допомогу з пересуванням літнім та маломобільним людям.

Крім того, волонтери безкоштовно відвозять людей до Ковеля та, за необхідності, допомагають придбати залізничні квитки до інших регіонів України.

Усім забезпечується можливість залишитися на безкоштовну ночівлю з харчуванням.

Також проводиться реєстрація на отримання грошової допомоги у розмірі 10 800 гривень від міжнародної організації та надається допомога з пошуку безкоштовного тимчасового житла, працевлаштування тощо.

Однією з організацій, що допомагають українцям, які виїжджають із ТОТ, є Helping to Leave. Зв’язатися з представниками ГО можна зателефонувавши до кол-центру +380 (93) 177 6458 або написавши в Telegram-бот @helpingtoleave_bot.

Читайте також: Родина переселенців з Поліг відкрила у Запоріжжі ресторан з авторськими стравами — як їм це вдалося

У разі виникнення питань можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33. Також можна звернутися до профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Ми писали, що вимушені переселенці із Запорізької області зможуть безкоштовно перевезти речі в межах України — скільки кілограмів.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top