США направлять на Близький Схід атомний підводний човен, — Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін дав розпорядження направити на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia, а також прискорити перекидання авіаносця Abraham Lincoln.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Пентагону.

В опублікованому документі йдеться, що Остін провів телефонну розмову з главою Міністерства оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом. Під час бесіди він підтвердив відданість США всім можливим крокам для захисту Ізраїлю, а також наголосив на посиленні військової присутності США на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні.
Підтверджую прихильність, Остін наказав авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, яка оснащена винищувачами F-35, прискорити свій перехід у зону відповідальності Центрального командування. При цьому авіаносець Theodore Roosevelt вже знаходиться в регіоні.
Крім того, глава Пентагону віддав розпорядження направити в район Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia.
Також у ході телефонної розмови Остін та Галлант обговорили операції Ізраїлю в Газі та зусилля щодо укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.
Крім цього, темою розмови стали зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської «Хезболли» та інших пов’язаних з Іраном угруповань по всьому регіону.

Нагадаємо, що у зв’язку зі збільшеним ризиком атак з боку Ірану, Ізраїль посилює оборону інфраструктури. Влада вважає додаткову обережність виправданою.
Також ми писали, що розвідка Ізраїлю дійшла висновку, що Іран вирішив на них напасти і може зробити це найближчими днями.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top