У Запоріжжі обговорили нагальні питання ветеранської політики

У Запорізькій міськраді відбулося чергове засідання Ради ветеранів за участі секретаря міської ради Регіни Харченко.

– Наш святий обов’язок перед людьми, які боронять нас, зробити їхнє життя повноцінним після повернення до мирного Запоріжжя. Ветеранська політика в Запоріжжі має бути побудована в такому контексті, що не ветерани мають адаптуватися до мирного життя. А ми тут з вами вже сьогодні маємо створити такі умови, щоб колишні військовослужбовці та військовослужбовиці були готові адаптуватися. Ми маємо здійснити усі для цього можливі заходи на місцях, – зазначила на початку засідання Регіна Харченко.

Основною темою чергової зустрічі стало питання медичного обслуговування ветеранів у міських закладах охорони здоров’я. Зокрема переліку послуг, які потенційно можуть фінансуватися для ветеранів війни коштом міського бюджету. Окремо зупинилися на питаннях надання амбулаторної, стаціонарної та стоматологічної допомоги, зубопротезуванні, а також обслуговуванні у лікарнях ветеранів без черги.
Члени Ради ветеранів також ознайомили присутніх з результатами моніторингу надання медичних послуг ветеранам війни у міських закладах охорони здоров’я. Зокрема відзначили, що у більшості лікарень картина доволі позитивна.
Під час засідання секретар міської ради повідомила, що найближчим часом при Запорізькій міській раді буде створено орган, який буде виконувати соціальну функцію щодо ветеранської політики – спеціальний департамент.

– Ми не будемо створювати додаткові чиновницькі посади. Ми візьмемо управління з питань праці, яке має зараз відповідати умовам часу та соціальному запиту, додамо туди дві штатні одиниці та створимо на його базі департамент з питань ветеранської політики. Ветерани – на першому місці, – зазначила Регіна Харченко.

Новий підрозділ буде допомагати запорізьким ветеранам війни розв’язувати проблемні питання.

У ході засідання також розглянули низку важливих питань, з якими сьогодні зустрічаються ветерани війни, здебільшого вони стосувалися транспорту, ЖКГ та інших сфер.

Сообщение У Запоріжжі обговорили нагальні питання ветеранської політики появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top