У Запорізькій області побудують сьому підземну школу: десятки тисяч дітей сядуть за парти

До старту нового навчального року у Запорізькій області планують встигнути відремонтувати понад 50 шкільних укриттів. Зараз ремонт роблять у двадцяти укриттях. Тринадцять з них знаходяться у Запоріжжі. Десятки тисяч дітей на території Запорізької області підуть у школу офлайн.

Про це в етері національного марафону новин заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Він нагадав, що наразі триває будівництво шести підземних шкіл. Вони з’являться у Запоріжжі, а також у Кушугумській, Широківській та Біленьківській громадах. Перші планують ввести в експлуатацію з кінця жовтня, а днями розпочнуть будівництво сьомої школи під землею. Будівництво стартує після закінчення тендерних процедур.

«Чому не встигаємо до 1 вересня? Згідно зі стандартами технологічних процесів і восьмигодинного робочого дня, повноцінна підземна школа на 500 учнів будується майже рік. Ми розпочали будівництво наприкінці травня і розраховуємо закінчити наприкінці жовтня. Тож плануємо зробити це вдвічі швидше, ніж стандартні планові показники», — сказав очільник області.

За його словами, будівництво ведеться приблизно 16 годин на добу у декілька змін: з шостої ранку до приблизно 12-13 години, та з 13 години приблизно до 22 години.

«Також сьогодні погода сприяє будівництву, але у кінці вересня — на початку жовтня, тим паче у листопаді, будуть вже зовсім несприятливі погодні умови. Така сама ситуація і на будівництві фортифікацій. Зараз ідеальний час, коли ми маємо укріплювати нашу область і міста. Саме тому там також робочий день значно більший за вісім годин. Наші будівельники роблять буквально неможливе, знаходячись за 30 кілометрів від лінії фронту», — наголосив Іван Федоров.

Читайте також: У Запорізькій області будують 6 підземних шкіл: коли вони запрацюють

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top