розвідувальний літак влетів у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем

ВПС Швеції та Німеччини піднімались на перехоплення московитського літака над Балтією.

Увечері 9 серпня 2024 року винищувачі Бундесверу виконали надзвичайно незвичну місію. Біля острова Рюген був помічений і успішно перехоплений російський літак-розвідник Іл-20М. Потім винищувачі вивели російський літак з повітряного простору НАТО.

Місія стартувала з військово-повітряної бази в Лааге неподалік від Ростока, їй допомагали ВПС Швеції та управління повітряним рухом НАТО в Балтії. Згідно з повідомленням газети “Bild”, російський пілот не мав плану польоту і не контактував з цивільним диспетчером повітряного руху – це звичайна практика в російських військових.

За словами представника ВПС, такі випадки трапляються все частіше, російські військові літаки часто взагалі не виходять на зв’язок у міжнародному повітряному просторі. Як правило, такі інциденти розслідуються лише тоді, коли вони демонструють підозрілу поведінку або не відступають достатньо швидко. Однак тієї п’ятниці втручання було необхідним, – пише msn.com у матеріалі Provokation? Deutsche Luftwaffe fing russischen Flieger ab

Фото: msn.com

Сообщение розвідувальний літак влетів у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top