Презентовано посібник із практики Суду справедливості ЄС щодо верховенства права та його значення для України

Проєкт «Право-Justice», що фінансується ЄС, випустив посібник із практики Суду справедливості ЄС щодо верховенства права та його значення для України.

Цей посібник важливий у процесі підготовки до переговорного процесу щодо розділу 23 «Верховенство права та основоположні права та свободи». Він містить стислий виклад найважливіших рішень Суду справедливості у справах щодо верховенства права та має на меті допомогти органам судової влади краще підготуватися до двосторонніх зустрічей.

Клеменс Мюллер, експерт із питань верховенства права Єврокомісії та Представництва ЄС в Україні, зазначив, що Суд справедливості відіграє унікальну роль у правовій системі ЄС.

«Практика Суду справедливості ЄС є важливим взірцем не лише для держав-членів, але й для третіх держав, які перебувають у процесі інтеграції до Європейського Союзу. Для того, щоб належно взяти участь у двосторонніх зустрічах та переговорах необхідно розуміти ключові принципи та ідеї у практиці Суду, зокрема з питань верховенства права», – сказав він.

Джерело: портал Східного партнерства

ДОВІДКОВО

Проєкт «Право-Justice», що фінансується ЄС, сприяє розвитку верховенства права в Україні у відповідності до європейських стандартів та кращого порівнюваного практичного досвіду.

Сообщение Презентовано посібник із практики Суду справедливості ЄС щодо верховенства права та його значення для України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top