Під час операції “Пандора” знайшли вкрадене в Україні скіфське золото

Внаслідок восьмої операції «Пандора», спрямованої на боротьбу з незаконним міжнародним обігом культурних цінностей, було заарештовано 85 осіб та вилучено понад 6,4 тис. предметів мистецтва, в тому числі з України.

Операцію було реалізовано під керівництвом Іспанії за підтримки Європолу та Інтерполу. У ній взяли участь митні та правоохоронні органи з 25 країн.

Під час «Пандори VIII» було проведено декілька тисяч перевірок в аеропортах, портах та пунктах перетину кордону, а також в аукціонних будинках, музеях і приватних оселях. Правоохоронні органи також патрулювали Інтернет та здійснили понад 6 тис. онлайн-перевірок, що привело до повернення 580 вкрадених товарів.

У межах розслідування, проведеного Національною поліцією Іспанії у співпраці зі Службою безпеки України, було вилучено 11 предметів на суму понад 60 млн євро.

Кримінальна справа стосувалася відмивання грошей та незаконного обігу скіфського золота, яке було вивезено контрабандою з України до Іспанії.

Джерело: портал Східного партнерства

ДОВІДКОВО

Операцію «Пандора» вперше було запущено у 2016 році. Вона проводиться щороку за участю правоохоронних органів у межах Європейської багатопрофільної платформи з протидії кримінальним загрозам (EMPACT).

Сообщение Під час операції “Пандора” знайшли вкрадене в Україні скіфське золото появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top