ЄС допоміг підготувати українську команду надання “першої допомоги” постраждалій культурі

За підтримки програми «Креативна Європа», що фінансується ЄС, Міжнародний центр вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей (ICCROM) підготував команду надання «першої допомоги» в галузі культури – людей, готових захищати національну спадщину України на тлі триваючого збройного конфлікту.

Європейська комісія надала 100 тис. євро ICCROM для підготовки найпершої в Україні команди, яка б займалася збереженням культурної спадщинини України в часи російської агресії.

У програмі взяли участь 23 учасники з дев’яти областей України, які пройшли три онлайн-тренінги та десятиденний “очний” тренінг у Києві.

Під час тренінгу учасники отримали навички та знання щодо збереження, оцінки та планування відновлення рухомої, нерухомої й нематеріальної спадщини.

Ці знання можуть бути застосовані для збереження історичних споруд і цінних колекцій із музеїв, бібліотек та архівів.

Крім того, команда розвинула необхідні навички для ефективної співпраці з аварійно-рятувальними службами, персоналом із цивільного захисту, а також професіоналами з військової та гуманітарної допомоги для забезпечення скоординованих дій, забезпечуючи при цьому особисту безпеку.

Фото: © ICCROM/ACURE, Bohdan Poshyvailo

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение ЄС допоміг підготувати українську команду надання “першої допомоги” постраждалій культурі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top