Українці висловилися щодо міжнародних адміністрацій на звільнених територіях, — опитування

Більше половини українців підтримують ідею створення міжнародних тимчасових адміністрацій на звільнених територіях Криму і Донбасу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Так, введення міжнародних тимчасових адміністрацій для адаптації на деокупованих територіях Донбасу та Криму підтримали 77% опитаних, а проти цієї ідеї висловилися 18%.
Крім цього, 84% опитаних українців погодилися, що держава вже зараз повинна вживати заходів для підтримки та налагодження зв’язку з населенням в окупації.
Близько половини опитаних (46%) вважають, що така комунікація має бути спрямована лише на тих, хто підтримує Україну, а 38% — на всіх. Не вважають ці заходи пріоритетними 9%, ще 5% вважають, що держава не має витрачати на це ресурси.
Серед заходів підтримки населення, що залишилося на тимчасово окупованих територіях, пріоритетними є:
сприяння у переміщенні людей з ТОТ (35%);
соціальні та пенсійні виплати тим, хто лишився на ТОТ (34%);
забезпечення трансляції українських медіа (33%);
гарантія визнання отриманих в окупації документів (28%);
залучення молоді з ТОТ (26%);
організація доступу до державних послуг (24%).
Виправдання отримання громадянства Росії в окупації однозначно підтримали 13% респондентів, а 42% — «скоріше згодні». Не погоджуються з таким формулюванням 39% респондентів. Частіше лояльні щодо отримання громадянства РФ люди, які мають родичів на окупованих територіях.
Дослідження було проведене соціологічною групою «Рейтинг» в межах проекту «Дослідження ключових проблем та врахування експертних думок у розробці стратегії реінтеграції» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Соцопитування в Україні
За результатами соцопитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), після закінчення війни більшість молоді бачить своє майбутнє в Україні.
Навесні соцслужба Info Sapiens провела опитування, згідно з яким, українці готові терпіти воєнні складнощі для перемоги над Росією.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top