НБУ обмежить перекази з картки на картку вже цього тижня: ліміти

Національний банк України найближчим часом планує запровадити обмеження на кількість та суму p2p-переказів (переказів з картки на картку).

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю «Економічній правді». Він зазначив, що остаточне рішення вже майже готове.

Після оголошення про обмеження у травні, НБУ зіткнувся з критикою і непорозумінням з боку суспільства. Частину часу було присвячено комунікації з волонтерами, аби врахувати їхні потреби та знизити напруження навколо питання.

Пишний також підкреслив необхідність змін у законодавстві для ефективнішої боротьби зі схемами «дропів». На його думку, ці схеми завдають суттєвих збитків державному бюджету, і їхнє припинення може принести значні кошти до бюджету.

НБУ наразі доопрацьовує проект рішення, який передбачає ліміти на вихідні p2p-операції: не більше 30 транзакцій та до 100 тисяч гривень на місяць у межах одного банку. Введення лімітів обумовлено зростанням використання карткових рахунків для незаконних транзитних операцій. За словами Пишного, деякі громадяни надають свої картки в оренду злочинцям, що використовують їх для незаконної діяльності.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top