Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Під російський вогонь 13 серпня потрапили вісім населених пунктів Запорізької…Українців застерігають від шахраїв, які цинічно наживаються на темі військовополонених…Національний заповідник «Хортиця» представляє нові захоплюючі екскурсії для відвідувачівЗустріньте древніх тварин Запорізького краю на новій виставці Національного заповідника…“Зелений” порятунок: чи допоможуть сонячні панелі під час блекаутів?У Запоріжжі на ринках виявили кавуни і дині з високим…У США відбудеться виставка художниці українського походження Олександри Екстер, – СуспільнеСекретний заповіт: у яких випадках і як його складають, роз’яснив…У Запоріжжі на день обмежать рух на Дніпровській ГЕС: організують…Цьогоріч на Запоріжжі лише 483 родини отримали “Пакунок малюка”

З ТОТ Запорізької області вдалося повернути декілька родин, — омбудсман

Декілька родин з дітьми із Запорізької та Херсонської областей вдалося повернути до підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Зі слів батьків, їхніх дітей змушували відвідувати російську школу та відзначати російські свята, тиснули, аби громадяни України отримали документи російського зразка. Окрім того, до родин у помешкання вривалися озброєні росіяни, які здійснювали безпідставні обшуки.

Наразі родинам допомагають благодійні організації і фонди.

Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти, — написав омбудсман.

Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування — обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити Офіс Омбудсмана.

Контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — hotline@ombudsman.gov.ua

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top