На Запоріжжі не допущено до продажу майже 0,4 тони нітратних кавунів та динь

За повідомленням Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в поточному році спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя та м. Вільнянськ проведено 644 експертизи баштанних культур.
Зокрема:

– 451 експертизу кавунів, з яких виявлено 6 випадків перевищення максимально допустимих рівнів вмісту нітратів;

– 193 експертизи динь – виявлено 4 випадки перевищення максимально допустимих рівнів вмісту нітратів.

Небезпечна продукція у кількості 395кг, (230 кг. кавунів та 165 кг. динь) не допущена до реалізації.

Шановні споживачі!

Наразі у розпалі сезон кавунів та динь. Однак варто пам’ятати, що ці баштанні культури можуть принести як користь, так і шкоду здоров’ю.

З метою недопущення харчових отруєнь не купуйте харчову продукцію в місцях несанкціонованої торгівлі, адже така продукція не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності, та може бути небезпечною для здоров’я людини.

Також не рекомендується купувати биті або розрізані навпіл кавуни та дині – цим ви наражаєте себе на небезпеку бактеріального отруєння.

При купівлі баштанних культур на ринках або в крамницях, ви маєте право перевірити документи, які підтверджують безпечність цієї продукції.

Сообщение На Запоріжжі не допущено до продажу майже 0,4 тони нітратних кавунів та динь появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top