Запорізька влада обговорює нові правила безоплатного харчування в школах

У Запоріжжі активно обговорюють новий проект рішення, який стосується безоплатного харчування учнів молодших класів у комунальних закладах загальної середньої освіти. За інформацією першого заступника директора департаменту освіти Віталія Лисенка, на рівні 45 гривень за порцію пропонується встановити вартість гарячого харчування для учнів.

Віталій Лисенко підкреслив, що така сума була розрахована з урахуванням чинної програми компенсації витрат та поточних цін на продукти харчування. Крім того, проект рішення передбачає визначення пільгових категорій учнів, які матимуть право на безоплатне харчування.

У ході брифінгу виконувачка обов’язків міського голови Запоріжжя Регіна Харченко запропонувала ввести анкети зворотного зв’язку в навчальних закладах. Це дасть змогу батькам оперативно інформувати міську владу про можливі проблеми з якістю харчування. Для зручності буде розміщено кольорові плакати з QR-кодами, через які батьки зможуть надавати свої відгуки.

Варто зазначити, що уряд вже виділив понад 11 мільйонів гривень на розвиток освітніх закладів Запорізької області, що свідчить про підтримку таких ініціатив.


Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top