У Запорізькій міській раді створили нові департаменти з ветеранської політики та охорони здоров’я

У Запорізькій міській раді створено департаменти з питань ветеранської політики і з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення. Таке рішення прийняли депутати міськради під час чергової сесії.

Департамент з питань ветеранської політики консолідуватиме зусилля виконавчих органів ради щодо діалогу, який регулюватиме процеси соціальної захищеності ветеранів війни та членів їхніх сімей на місцевому рівні. Зокрема, його діяльність буде спрямована на надання психологічних і соціальних послуг, забезпечення фізкультурно-спортивною реабілітацією, медичним обслуговуванням, освітою впродовж життя (освітою дорослих), розвитком підприємницьких ініціатив, посиленням соціальної захищеності на випадок безробіття тощо.

Новостворений підрозділ сприятиме реалізації місцевої політики у сфері соціального захисту, надання пільг, переваг та гарантій ветеранам війни та членам їхніх сімей шляхом розробки та затвердження місцевих програм соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей з визначенням відповідних заходів, матеріальних та фінансових затрат з урахуванням основних прогнозних параметрів соціально-економічного розвитку та інше.

Крім того, у ході сесії депутати підтримали створення департаменту з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення. Законом «Основи законодавства України про охорону здоров’я» передбачена участь органів місцевого самоврядування у реалізації державної політики охорони здоров’я в країні. Оскільки комунальна установа «Адміністрація з питань охорони здоров’я» Запорізької міської ради не є органом місцевого самоврядування, реалізація державної політики у даній сфері є у повному обсязі неможливою.

В умовах введення в Україні правового режиму воєнного стану актуальним постає питання оперативного та ефективного реагування на виклики до системи в особливий період. Враховуючи ці чинники, депутати міськради вирішили припинити діяльність КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» шляхом її ліквідації. Реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я виконуватиме новостворений департамент з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення. Цей виконавчий орган буде підзвітний та підконтрольний міській раді, підпорядкований міському голові, виконавчому комітету та заступнику міського голови з відповідним напрямком роботи. З іншого боку департамент виконуватиме функції з координації та контролю за діяльністю закладів охорони здоров’я комунальної власності Запорізької міської територіальної громади в особі Запорізької міської ради.

Сообщение У Запорізькій міській раді створили нові департаменти з ветеранської політики та охорони здоров’я появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top