Школярів у Запоріжжі навчатимуть управляти дронами: про що нова програма Міносвіти

З вересня 2024 року предмет «Захист України» у школах Запоріжжя викладатимуть по-новому. Учні 10-11 класів вчитимуться керувати дронами, а ще формувати навички з OSINТ і психологічної стійкості.

Про це повідомили в Міністерстві освіти й науки.

У Міносвіти зауважують, що програма буде однаковою як для хлопців, так і для дівчат.

Що вивчатимуть в оновленому «Захисті України»:

  • 10 клас: зміст присвячено питанням національної безпеки та оборони України, ознайомленню з основами управління та планування, озброєнню та військовій техніці, стрілецькій підготовці, орієнтуванню на місцевості, інженерній фортифікації, домедичній допомозі.
  • 11 клас: більше уваги військовим технологіям, інформаційній війні, домедичній допомозі, захисту цивільного населення в кризових умовах та плануванню майбутнього.

Навчання відбуватиметься протягом дня, замість окремих уроків щотижня, для глибшого занурення в матеріал та ефективнішого відпрацювання практичних навичок. Для цього створюються осередки із сучасним обладнанням — комп’ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги. На закупівлю обладнання передбачено субвенцію в розмірі 1,64 млрд грн.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top