Понад 450 дітей з Запорізької області відпочили в міжнародному дитячому центрі «Артек»

457 дітей із Запорізької області, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек» на Закарпатті та в Київській області. Про це повідомив Департамент соціального захисту населення Запорізької ОДА.

Серед тих, хто скористався можливістю оздоровити дитину, і пані Марина. На початку війни вона виїхала з тимчасово окупованого Бердянська до Запоріжжя. Сама виховує 13-річну доньку Дар’ю.

– Донька відпочивала в таборі на Закарпатті. В неї з’явилося багато друзів з різних куточків України. Кожен день у дітей був заповнений цікавими заходами: майстер-класи, конкурси, вечорами – дискотеки. Була навіть екскурсія до замку Шенборна. Дозвілля було організоване на найвищому рівні, тож донька повернулася додому з найпозитивнішими враженнями, – поділилася Марина.

Путівку на відпочинок отримала і 15-річна Анастасія. Її родина втратила житло в Оріхові і нині проживає в Запоріжжі. Дівчинка нещодавно повернулася із оздоровчого центру під Києвом.

– Мені сподобалися наші вихователі і сама атмосфера в таборі. Ми плавали на каяках по річці, їздили в скай-парк. У мене з’явилося багато друзів. Дуже хотіла б ще раз поїхати на відпочинок і зустрітися з ними знов, – розповіла Анастасія.

Безоплатними путівками до Міжнародного дитячого центру «Артек» забезпечують дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей учасників бойових дій; дітей зі статусом ВПО та інших пільгових категорій.

– 13 серпня стартувала шоста тематична зміна «Зростання Героїв». Вона триватиме до 2 вересня. Від Запорізької області на цю зміну поїхала 91 дитина, з них 20 дітей – до Міжнародного дитячого центру «Артек» у Закарпатській області і 71 дитина – до центру у Київської області. До кінця цього року плануємо забезпечити безоплатними путівками дітей пільгових категорій ще на п’ять оздоровчих змін, –  повідомила Катерина Кривошей, в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА.

Сообщение Понад 450 дітей з Запорізької області відпочили в міжнародному дитячому центрі «Артек» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top